Stoofperen crumble

In de winterperiode eten we hier thuis graag stoofperen. Koud, warm, ik vind ze echt heerlijk! Vaak maakt mijn moeder een enorme pan en houden we alles wat over is apart voor een volgende keer. We bewaren dit dan in lege potten en wekken dit zodat de houdbaarheid vergroot wordt. Een simpele bereiding is wat ons betreft de heerlijkheid in stoofperen. Naast water, kaneel en suiker voegt mijn moeder namelijk niets toe. Geen perenrood, geen wijn, nee ze kleuren vanzelf terwijl je ze langzaam stooft naar een mooie rood/roze kleur!
 
Naast stoofperen hou ik ook erg van appeltjes uit de oven, als toetje bijvoorbeeld. Een apple crumble met roomijs is dan ook echt de hemel! Tot ik dit recept maakte overigens… Stoofperen crumble! Met als geheim ingrediënt wat koekkruiden in de kruimels. 

stoofperen crumble1

Wat heb je nodig:

Voor 4 personen
Ongeveer 8 stoofperen in partjes (gestoofd zoals jij dit lekker vind)
– 75 gram bloem
– 50 gram suiker
– 50 gram koude boter in kleine blokjes 
– Halve theelepel koekkruiden
– Eventueel poedersuiker, slagroom en vanille ijs
 

Bereidingswijze 

Stoof de peren zoals je dit lekker vind. Zelf doen we dit thuis dus alleen met water, kaneel en suiker tot ze langzaam heerlijk rood worden. Verdeel de peren over de ovenvaste schaaltjes. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
 
Mix met je vingertoppen of een kruimeldeeg menger de bloem, koekkruiden, suiker en boter tot een kruimeldeeg. verdeel dit mengsel over de schaaltjes met stoofperen en bak dit zo’n 15 tot 18 minuten tot het goudbruin is. Het kruimellaagje zal niet helemaal knapperig zijn door het vocht wat uit de peertjes loopt.
 
Strooi vlak voor het serveren wat poedersuiker over de kruimels en serveer het met een klodder slagroom of een bolletje vanille ijs.
 
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.