Plaatcake met zomerfruit

Ken je dat? Zo’n moment waarop je zin hebt in iets lekkers, maar er niets in huis is? Naja niets is wat overdreven, er lag een lading vers en rijp fruit in de koelkast.. Een mooi moment om mijn standaard cake recept iets op te fleuren met fruit! Je maakt in een handomdraai deze plaatcake met zomerfruit.
 
De cake is heerlijk smeuïg op plekjes waar het fruit zit, na een dag is de cake stiekem op zijn best. Het fruit kun je natuurlijk naar eigen smaak aanpassen, wat dacht je bijvoorbeeld van appel en bramen? Of voeg je liever een combinatie van koekjes en fruit toe? Stroopwafel en peer lijkt me ook heerlijk!
Plaatcake met zomer fruit | HandmadeHelen

Wat heb je nodig:

– 250 gram boter op kamertemperatuur 
– 250 gram suiker
– 5 eieren maat M
– 250 gram bloem
– 10 gram bakpoeder
– 2 tl vanille extract 
– 2 grote nectarines in dunne partjes
– 100 gram frambozen
– 100 gram blauwe bessen
 

Bereidingswijze

Deze plaatcake heb ik gebakken in een vorm van 30x20cm, maar zou ook prima als gewone cake kunnen worden gebakken. Verwarm de oven voor op 165 graden Celsius en begin met het mixen van de suiker en boter tot een romig geheel. Dit duurt zo’n 3 minuten en zorgt voor de luchtigheid in je cake. Mix hier een voor een de eieren door tot ze opgenomen zijn. Voeg dan vanille extraxt, de bloem en de bakpoeder toe en meng kort tot een egaal mengsel.
 
Bekleed de bakvorm met wat bakpapier en spray de randen goed in met bakspray. Vul de vorm met het cake beslag en verdeel hier de nectarine partjes, frambozen en blauwe bessen over en druk ze licht in het beslag. Bak de cake in zo’n 40 tot 50 minuten goudbruin en gaar, of tot een prikker schoon uit de cake komt. 
 
Serveer de plaatcake met zomerfruit eventueel met wat slagroom, om het extra feestelijk te maken!
 
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.