Mascarpone peren cake

Bakken met peer heb ik het afgelopen jaar al vaker gedaan, maar de mascarpone peren cake wil ik jullie niet onthouden! Wat lichter dan de amandel peren cake die ik vlak voor de zomer al deelde, maar minstens net zo lekker!
 
De cake smaakt denk ik ook heerlijk met appel, dat wil ik binnenkort dan ook gaan proberen. Het idee vond ik op de blog ‘an Italian in my kitchen‘ en de hoeveelheden heb ik wat aangepast zodat deze heerlijke cake eruit kwam.
Mascarpone peren cake | HandmadeHelen

Wat heb je nodig:

Voor een 22cm ronde cake
– 150 gram suiker
– 3 eieren maat L
– 160 gram mascarpone
– ½ tl vanille extract
– 210 gram bloem
– 50 gram maizena
– 15 gram bakpoeder 
– 45 ml zonnebloem olie
– Snuf zout
– 2 stevige maar rijpe peren
– Poedersuiker ter decoratie
Voor de slagroom 
– 200 ml slagroom
– 1 el suiker
Caramel saus naar smaak
 

Bereidingswijze 

Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius en leg op de bodem van je vorm een bakpapiertje. De zijkanten mogen met wat bakspray of boter worden ingevet. Klop dan de eieren met de suiker in ongeveer 4 minuten tot een luchtige massa. Je eieren worden lichter van kleur en ook verdubbeld het mengsel. Roer dan de mascarpone kort los en mix dit door het eimengsel samen met de vanille extract. Je houdt een luchtige maar egaal mengsel over.
 
Zeef de bloem, maizena, zout en het bakpoeder met elkaar in een kom en spatel dit door je ei en mascarpone mengsel. Het is niet erg dat je nog wat bloem ziet, want je moet het mengsel straks nog een keer mengen. Schil de peren en haal de kern eruit. De ene peer mag in kleine blokjes en de andere in dunne plakjes. Meng de blokjes peer kort door je cake mengsel met de olie en vul de bakvorm ermee. Leg de plakjes peer over de bovenkant en druk ze niet aan. Bak de cake dan in 35 tot 40 minuten gaar of tot een prikker schoon uit de cake komt. 
 
Strooi wat poedersuiker over de afgekoelde cake ter decoratie. Klop daarna de slagroom met de suiker tot stevige pieken en spatel er daarna wat caramelsaus door, tot je de gewenste smaak hebt. Serveer dit bij de cake en eet smakelijk!
Print Friendly, PDF & Email
6 Responses to “Mascarpone peren cake”
  1. Nelleke says:
    • HandmadeHelen says:
  2. Karen says:
    • HandmadeHelen says:
  3. Laura says:
    • Laura says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.