Makkelijke wafels

Sinds ik mijn wafelijzer bezit heb ik al diverse recepten geprobeerd. Een luchtige makkelijke wafel was me echter nog niet gelukt. Tot nu! De wafel is niet zo zwaar als bijvoorbeeld een Luikse wafel en het lekkerst met wat vers fruit of nutella als topping. Perfect voor een Moederdag ontbijt geserveerd met wat vers fruit en poedersuiker. In stijl, op bed natuurlijk! 
 
Afgelopen maand kreeg ik van dekbed discounter een mail of ik niet iets leuks kon bedenken om eens te vertellen over hun dekbedovertrekken en sinds kort ook de matrassen die zij verkopen. Met Moederdag in het vooruitzicht bedacht ik dat ontbijt op bed een goede combinatie zou zijn. Ik zocht een prachtig katoenen (strijkvrij!) dekbedovertrek uit met een frisse en stoere print van mijn favoriete plant, de Monstera. Binnen een paar dagen werd het dekbedovertrek bezorgd! Netjes verpakt met op de verpakking was instructies. Uiteraard heb ik er inmiddels een poosje onder geslapen en dat viel me niet tegen. De stof was wat wennen, maar blijft zeker heel mooi strak. Het is een prachtig dekbedovertrek die mijn nog iet wat kale slaapkamer net dat extra’s geeft. Bonus, ze hebben regelmatig leuke aanbiedingen!

Wat heb je nodig

– 400 gram bloem
– 1 el bakpoeder
– Snuf zout
– 150 gram suiker
– 2 eieren maat M
– 390 ml melk
– 6 el olie
– 2 tl vanille extract
– Vers fruit (ik nam aardbeien en blauwe bessen)
– Poedersuiker 
 

Bereidingswijze 

Mix de droge ingrediënten door elkaar. Je kunt minder suiker in dit recept gebruiken maar dan krijg je vrij weinig smaak in je wafels. Nu proef je een subtiele zoetheid die het met de topping erg goed doet. Meng in een andere kom de melk, eieren, olie en vanille tot een egaal mengsel en roer dit met een garde door de droge ingrediënten. Mix niet te lang, er mogen best wat klontjes in het beslag zitten!
 
Verwarm je wafelijzer voor, ik gebruik zelf een domo wafelijzers wat vrij snel bakt. De baktijd varieert dan ook van ijzer tot ijzer. Net als het formaat van je wafels. Houdt ongeveer twee volle eetlepels beslag per wafel aan. Je hoeft je ijzer niet extra in te vetten door het gebruik van olie door het beslag.  Mijn wafels waren in ongeveer 3-4 minuten goudbruin en gaar, op een middelhoge stand. Bak ze niet te lang, de wafels kunnen dan wat taai worden. Krijgen ze geen bruin kleurtje? Zet het ijzer dan een standje hoger.  
 
Serveer de wafels warm, of laat ze wat afkoelen. Serveer ze met vers fruit en poedersuiker. Mocht je ze liever bij de koffie serveren, een beetje slagroom maakt het helemaal af! De wafels zijn goed in te vriezen, verwarm ze daarna in een broodrooster of even in het wafelijzer om ze weer lekker te krijgen.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.