Caramelfudge brownies

Soms heb je van die dagen, waarop je even iets moet doen om je aandacht af te leiden. Op zulke momenten vind ik het heerlijk om iets te bakken. Nu had mijn zusje ook wel zin om iets te bakken, we hebben daarom samen een recept gemaakt voor caramelfudge brownies. Heerlijke brownie met stukjes caramel of fudge die meegebakken worden. Het heerlijke aan een brownie beslag, vind ik dat je het simpel door elkaar kunt roeren en er eigenlijk geen mixer aan te pas komt. Het is dus ook nog in een handomdraai klaar.
 
Als ik terug kijk op deze brownie, zou ik aan het recept meer cacao toevoegen, dit heb ik voor onderstaand recept dus al aangepast. De brownie is dan nog iets donkerder en smaakt ook nog iets meer naar chocolade. Eventueel nog wat extra stukjes chocolade toevoegen lijkt me ook heerlijk!        blokjes op bord

Wat heb je nodig:

– 170 gram boter
– 300 gram suiker
– 3 eieren
– 1 tl vanille extract
– 0,5 tl bakpoeder
– 135 gram bloem
– 90 gram cacaopoeder
– Ongeveer 35 kleine stukjes caramel (bijv. Lonka in stukjes)
 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 165 graden Celsius. Smelt de boter in een pannetje maar laat het niet bruin worden. Haal het daarna van het vuur en doe dit in je mengkom. Roer de suiker er door met daarna de eieren en vanille en roer tot een glad mengsel. Voeg de bloem, bakpoeder en cacaopoeder toe tot een glad beslag.
 
Vet de bakpan in en leg er een stukje bakpapier in, op die manier krijg je de brownie makkelijker uit de vorm. Vul de pan met het browniebeslag en verdeel de caramel blokjes en bak de brownie in zo’n 55 minuten gaar. Laat de brownie afkoelen en haal hem daarna uit de pan en laat hem volledig afkoelen voor je hem in stukjes gaat snijden. Serveer eventueel met nog wat caramelsaus.
 
Mocht je bang zijn voor zakkende stukjes fudge, rol ze dan eerst even in de bloem voor je ze door het beslag doet.
 
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.