Snicker koekjes

Deze snicker koekjes stonden al tijden een soort van op mijn to bake list. Het recept stond gekrabbeld in een van mijn vele notitie boekjes, waar ik ideeën en recepten in schrijf. Het is een heerlijk zacht koekjesdeeg die toch wat knapperig is, met een verrassende vulling. In eerste instantie wilde ik ze vullen met paas eitjes, wat me nog steeds een heerlijk idee lijkt! Echter veranderde mijn plan snel toen ik door de winkel liep en mini snickers zag liggen. Het perfecte formaat om in een koekje te verstoppen!
 
Het recept voor het deeg van deze snicker koekjes heb ik aangepast naar een recept wat ik op een Amerikaanse blog vond, oorspronkelijk gevuld met kleine peanutbutter cups, echter kan ik het linkje hiervan nergens meer terug vinden! Het koekje zelf doet me qua smaak wat aan shortbread denken, knapperig en toch zacht.

Snicker koekjes Wat heb je nodig:

– 225 gram boter
– 160 gram lichtbruine basterdsuiker
– 1 tl vanille extract
– 1 eidooier maat L
– Snuf zout
– 290 gram bloem 
– 24 mini snickers
 

Bereidingswijze

Klop de boter romig en voeg hier beetje bij beetje de suiker aan toe. Je zult dan een mooie lichtbruine crème zien, door de kleur van de lichte basterdsuiker. Voeg de eidooier en vanille toe en mix dit goed door. Voeg bloem en zout toe en mix dit voorzichtig tot een stevig deeg. Kneed het daarna nog even goed door met de hand. Vorm het deeg tot een platte schijf en laat het deeg zo’n 30 minuten rusten in de koelkast.
 
Draai na het rusten van het deeg zo’n 24 balletjes. Mijn balletjes waren ongeveer 17 gram. Druk ze plat en vouw het om je snicker heen, tot je een langwerpig blokje in je handen hebt. Zorgt dat aan de onderkant voldoende deeg zit, zodat de snicker niet kan lekken. Laat de blokjes nog zo’n 30 minuten opstijven in de koelkast zodat hij tijdens het bakken niet al te veel uitloopt. Verwarm ondertussen je oven voor op 185 graden Celsius en bak na het koelen de koekjes in zo’n 15 tot 17 minuten goudbruin. Laat ze even afkoelen op de bakplaat, waarna je ze op een rekje verder laat afkoelen. 
 
De koekjes bewaar je het best in een afgesloten koektrommel. Wanneer mensen in de gaten hebben hoe lekker deze koekjes zijn, zijn ze binnen no-time weg! Zelf heb ik slechts één koekje kunnen proeven voor ik de trommel leeg aantrof. Misschien ook wel mijn eigen schuld… de volgende keer verstop ik er in ieder geval een aantal!
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.