Nectarine taartjes

Afgelopen week, bij het boodschappen doen waren de nectarines in de aanbieding. Erg lekker om zo te eten, maar op een bedje van knapperig bladerdeeg worden het deze leuke nectarine taartjes. Nu hebben we in de vriezer altijd wel een pakje bladerdeeg liggen en is er ook standaard vanillesuiker en boter in huis. Dus kon ik aan de slag met het recept! 
 
Tijdens het maken van de taartjes, bedacht ik me meteen hoe lekker dit in het najaar is met appel en wat kaneelsuiker. Die zetten we dan meteen maar op mijn ’to bake’ lijstje! 
Nectarine taartjes
 

Wat heb je nodig:

Voor 4 personen
– 4 plakjes bladerdeeg
– 4 necatrines
– 15 gram zakjes vanille suiker
– 2 el abrikozen jam zonder stukjes fruit
– Geklutst ei voor het bestrijken van de randjes
Voor de decoratie
– Slagroom
– 2 el suiker
– Poedersuiker
 

Bereidingswijze

Laat het bladerdeeg ontdooien en snij met een mes een randje van ongeveer een centimeter langs alle vier de randen. Zorg dat je niet te diep snijdt en door het bladerdeeg heen gaat, maar de inkeping zorgt straks voor een mooi randje. Prik dan in het binnenste vierkantje met een vork wat gaatjes, zodat dit deeg straks minder hoog wordt. Leg daarna de in dunne plakjes (met schil!) gesneden nectarine erop zodat dit binnen de randjes blijft.
 
Bestrijk het randje met wat geklutst ei, zodat dit mooi bruin wordt tijdens het bakken. Uiteindelijk strooi je hier wat vanillesuiker over. Bak de taartjes in zo’n 20 minuten  op 200 graden Celsius.

Verwarm de abrikozenjam in een pannetje en bestrijk de plakjes nectarine hiermee. Klop dan de slagroom met de suiker tot stevige pieken. Met een flinke dot slagroom en wat poedersuiker als finishing touch ziet het er nog smakelijker uit. Het viel hier super in de smaak, ook met andere fruitsoorten lijkt me dit heerlijk!

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.