Mokka chocolademelk

Dat met kerst niet alles even moeilijk hoeft, heb ik de afgelopen ’12 days of christmas’ wel bewezen. Van leuke projecten met kinderen, zoals de kerstbal koekjes, simpele chocoladeflikken en feestelijke maar makkelijke kerst cupcakes. Toch zul je ook wat speciaals willen drinken. Nu wordt het misschien niet zo heel koud deze kerst, maar een warme mokka chocolademelk gaat er vast wel in. 
 
De boompjes op de achtergrond zijn trouwens van chocolade. Ik maakte ze met een mal van Wilton, waardoor je een echte 3D kerstboom krijgt. Feestelijk en lekker om van te snoepen met deze mokka chocolademelk!
Mokka chocolademelk | HandmadeHelen

Wat heb je nodig:

Voor 2 mokken
– 400 ml melk
– 3 el cacao
– 1 el oploskoffie (ik nam espresso)
– ½ tl kaneel
– 45 gram kristalsuiker
– 15 gram bruine basterdsuiker
Voor de topping
– Marshmallows
– Slagroom
– Chocoladesaus 
 

Bereidingswijze

De bereiding is echt heel simpel, je hebt dan ook in een handomdraai een heerlijke mokka chocolademelk op tafel getoverd! Verwarm de melk met alle ingrediënten voor de chocolademelk en laat dit op een middelhoog vuur verwarmen, tot het mengsel goed warm is. Blijf wel roeren, chocolademelk kan namelijk, net als gewone melk, een vel gaan vormen die niet zo smakelijk is.
 
Eenmaal warm, kun je de chocolademelk serveren. Ik klopte wat slagroom en deed er een flinke schep bovenop, samen met wat marshmallows en chocoladesaus. Een heerlijke knoeiboel, maar geloof me, dat is het echt waard.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.