Aardbeien roomkaas Danish

Dat je met croissant deeg veel meer kanten op kan dan alleen croissantjes bakken is je vast niet onbekend. Op de blog deelde ik al eens een sopapilla cheesecake met croissant deeg en ook gebruik ik het wel eens als cheat bodem voor een vlaai. Deze aardbeien roomkaas Danish zijn perfect voor een brunch of speciaal ontbijtje. Maar ik zou het ook geen straf vinden om het ’s avonds bij een kop koffie te krijgen. Varieer ook rustig met de fruit smaak. Ik gebruik vlaaivulling maar een compote of jam lijkt me ook erg geschikt.
Aardbeien roomkaas Danish | HandmadeHelen

Wat heb je nodig:

Voor de Danishes
– 1 rol croissant deeg voor 6 croissants
– Klein blikje aardbeien vlaaivulling of jam
– 100 gram roomkaas
– ½ tl vanille extract
– 40 gram suiker
Voor de glazuur
– 2 el poedersuiker
– Paar druppels melk
 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. Het croissant deeg moet voor dit recept wat steviger zijn, dan wanneer je er croissantjes van rolt. Het helpt dan ook om het blikje deeg ongeopend een minuut of 30 in de vriezer te zetten. De eerste keer dat ik ze maakte deed ik dit niet, waardoor het deeg erg uitzakte en ook moeilijker te snijden was. Nadat het goed koud is, open je het blikje en snij je de rol in 8 plakken. Druk met een kruidenpotje in het midden, zodat er opstaande randjes ontstaan met een kuil in het midden. Hierin komt straks de vulling.
 
Voor de vulling mix je de roomkaas met het vanille extract en de suiker tot een egaal mengsel. Leg de deeg plakjes met voldoende ruimte op de bakplaat en vul alle kuiltjes met een theelepel van het roomkaasmengsel. Hierover mag een ruime theelepel van de vlaaivulling. 
 
Bak de zoete broodjes in 15 minuten goudbruin, waarbij de broodjes iets uitzakken. Lukt het je niet om alles in een keer te bakken, zet de broodjes die nog gebakken moeten worden tijdens het wachten in de koelkast. Laat ze iets afkoelen voor je ze decoreert met glazuur. Meng hier de poedersuiker met wat druppels melk voor.
 
Net na het bakken vind ik ze het lekkerst, mocht je ze niet direct willen eten bewaar ze dan in een luchtdichte trommel in de koelkast.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.